dimecres, 23 de desembre del 2009

Opinió sobre la creació d'un blog

Personalment, crec que la creació d'un blog m'ha ensenyat a saber una mica com gestionar l'informació que vull mostrar els altres, però d'una manera correcta.
A més amb aquesta asignatura hem apres a utilitzar diferents programes que penso que el llarg de la nostra carrera i més endavant el dia que siguem mestres podrem utilitzar amb els nostres alumnes, ja que cada vegada més les noves tecnologies són protagonistes en el món de l'educació.

En el cas del meu blog, he anat penjant les activitats que ens ha anat encomanant la mestre però a més hi he volgut posar alguna reflexió d'algun llibre que havia llegit per seminari, així també és una manera de donar un toc personal al teu blog.

Tot i no agradar-me massa la tecnologia ja que sempre m'ha costat força utilitzar-les, m'ha agradat molt fer aquesta asignatura perquè penso que he après moltes coses de les quals potser mai m'hi hauria aturat a pensar i personalment m'ha satisfet molt. En quan els programes que he anat aprenent, el que m'ha agradat més ha sigut el movie maker ja que he après a fer un "mini" video i m'ha encantat.

Moltes gràcies per tot Loles!

dimarts, 22 de desembre del 2009

Les llars d'infants ilegals




Dimarts dia 15 a Seminari, la Lara i la Sara van exposar un tema per després fer debat sobre les guarderies ilegals. Primer ens van passar un reportatge que el presentava la mercedes mila que es deia "diario de.." sobre tot aquestes guarderies existents avui en dia i a partir d'aqui es van denunciar i es va obrir tota una investigació.

A mi personalment se'm van posar els cabells de punta quan vaig veure totes les barbaritats que es poden arribar a cometre en aquestes llar d'infants, per tant és bò que reflexionem sobre el tema i pensem que sempre hem d'estar molt el corrent sobre a quina llar d'infants portem els nostres fills i tenir cura del professorat que hi treballa ja que cada vegada més podem comprovar que aquesta feina és totalment vocacional.

Aqui hos adjunto una pàgina web on es parla del tema, cliqueu a sobre del mot

Comentari Pel·licula Cobardes

Al seminari del Juanjo, vam veure aquesta pel·lícula ,la vam veure per tractar la problemàtica del buling a les aules. En el film es veu clarament la personalitat de la victima i de l'agressor, fet q ens va facilitar molt parlar de quin perfil de personalitat en general tenien aquests.

Vaig reflexionar sobre la personalitat de l'agressor ja que m'interessa molt saber el perquè aquests nens decideixen actuar d'aquesta forma contra algú, agredint-lo fisicament i verbalment.Generalment el perfil dels agressors són nens amb poca autoestima, que se senten sols, que comparteixen poca estona amb la seva família, que tenen poca confiança amb els seus pares i amb ells mateixos i solen passar moltes hores sols.
La victima, en aquest cas és un alumne que va necessitat d'atenció a casa, passa moltes hores sol i els pares el recompensen amb regals a l'igual que ho fan els pares de l'agressor per compensar les poques hores que comparteixen amb ells. Hi ha una manca de confiança i seguretat ja que els pares són els primers que no s'adonen del problema que té el seu fill i no es preocupen per preguntarli o per fixar.se en tot el què li està passant.

Amb aquesta pel·lícula hem vist que tot el comportament de tots els personatges estàn condicionats per la por, i és el què els condiciona en la manera d'actuar.

Penso que com a mestres d'una escola, no hauriem de permetre que passessin casos com aquest però que si es donguéssin no actuessim com aquests mestres que tanquen els ulls i fan veure que aquest problema no existeix, sinó resoldre-ho des del principi i averiguar perquè l'agressor actua com ho fa i perquè és aquell alumne la victima, i tractar.ho amb els pares, especialistes, etc...però no fer veure que no passa res perquè es comença amb un insult o amb un comentari de mal gust a la classe i tot va en augment fins arribar en punts com aquest.

Els nadons ploren en el seu idioma matern





Un estudi fet per cientifics alemanys indica que els nens acabats de néixer reprodueixen les pautes sonores típiques de l'idioma en què han sentit durant la gestació. Per fer l'estudi, l'equip de científics alemanys ha analitzat el plor de 60 nadons de famílies franceses i alemanyes. La recerca conclou que els nadons són capaços de reproduir tons diferents i que segueixen pautes sonores típiques de la llengua que han sentit durant l'últim trimestre de l'embaràs.

La notícia l'he extret de la següent pàgina web, per accedir-hi cliqueu damunt del mot.

dilluns, 21 de desembre del 2009

Power Point Setmana d'activitats

La setmana del 16 fins el 20 de Desembre a la universitat la vam destinar a fer tan sols visites i activitats per poder comprovar en primera persona quines ofertes educatives podiem oferir els nostres infants el dia que siguem mestres.
Personalment aquesta setmana em va enrriquir molt, vaig poder descobrir que cada vegada més molts museus oferien un munt d'activitats per a treballar coses essencials amb els infants com són la música, l'art, i d'aquesta manera anar-los inculcant valors com el respecte, el companyarisme, valors primordials per viure en societat.

He el·laborat un power point fent un petit resum de les activitats que vam fer durant aquella setmana, i he escrit d'una manera molt breu el què crec que ens va aportar cada activitat.

El power el podeu veure a cotinuació, espero que us agradi!



dissabte, 12 de desembre del 2009

Presentació de diapositives del treball conjunt de comunicació i Tic

La Iona i jo el dia 1 de desembre vam fer l'exposició del treball de comunicació i tic i el vam dedicar a parlar del Hikikomori.
Per presentar-lo vam realitzar un power point destacant el què creiem que era més important sobre el tema.
El nostre objectiu era informar-nos sobre aquest fenòmen que actualment està tenint molt d'impacte en el Japó i que s'està convertint en un fet molt alarmant. Si voleu veure la presentació amb power point que vam fer és el que teniu a continuació, esperem que us agradi!


Per què serveix al Jclic?

El JClic

El JClic és un conjunt d'aplicacions informàtiques que serveixen per el·laborar diverses activitats educatives com poden ser associacions,sopes de lletres, puzzles,etc..
Les activitats van empaquetades en projectes, i cada projecta té un conjunt d'activitats relacionades amb una temàtica, els projectes van dirigits a diferents edats, des dels més petits de l'etapa d'infantil fins els més grants de batxillerat.

jclic_logo2.jpg




El Jclic que nosaltres vam crear s'anomenava les expressions de la cara,destinat per tota l'etapa d'infantil per això hi havia algunes activitats per els més menuts de 3 anys o n'hi havia d'altres que només podien realitzar nens de 5 anys. Els nostres principals objectius eren que els nens aprenguéssin a parlar dels sentiments, que sapiguéssin relacionar la paraula amb l'expressió de la cara, tot ho vam fer mitjançant sopes de lletres, puzzles i associacions.

Personalment penso que el Jclic és una forma molt bona per a fer treballar els nens conceptes d'una manera divertida a través del joc, sempre i quan sigui com a eina complementaria ja que no n'hi ha prou per a treballar una matèria.

Aquest Jclic està fet per la Sara Mirada i l'Eulàlia Abelló, no l'hem pogut penjar per problemes informàtics però si tenim oportunitat per penjar-lo esperem que us agradi!

Què és el Delicious i el Notebook?


Delicious i Notebook de Google

A la classe de TIC, vam aprendre a gestionar l'informació que trobem per Internet, i la informació que nosaltres tenim.Però amb el problema que podem trobar-nos a l'hora de gestionar aquesta informació és que quedi en el ordinador amb el qual hem treballat i ja no la puguem utilitzar des d'altres ordinadors.

El Notebook de google, igual que la pàgina web Delicious, s'utilitza en el lloc dels preferits, serveix per emmagatzemar informació, més detalladament i també més organitzada.
Des del Notebook de google però, podem entrar al correu del gmail, ja que està creat a partir d'una conta de gmail.

El Delicious permet fer el mateix que podem fer amb el Notebook de Google, d'una forma més detallada, i amb l'avantatge de fer subgrups que ens faciliten buscar l'informació guardada anteriorment.
Tota la pàgina de Delicious és en Anglès, tot i així penso que ens pot ser molt útil sobretot alhora de fer treballs ja que podrem utilitzar diferents ordinadors sense la necessitat de guardar sempre l'informació que obtenim en un pen drive.

Què és el Google.docs?

Docs

Docs és una pestanya que es troba en el nostre compte Gmail, que també pot dir-se documents, s'utilitza per crear diversos documents, com si utilitzéssim el Microsoft Word, o el Excel, però aquest té la diferència que podem compartir aquests documents amb les persones que vulguis, sempre i quan tinguin un compte Gmail.
És igual que una xarxa social, com el Facebook, en el qual tu penges coses que comparteixes amb els teus amics, però amb la diferència que amb el docs només ho pot veure la gent que tu vulguis, que tu seleccionis, no tothom hi té accés.

dijous, 26 de novembre del 2009

Movie Maker

Per el·laborar aquest petit video hem utilitzat el programa movie maker, és un programa força senzill d'utilitzar. Els passos que vaig seguir van ser els següents:
En primer lloc vaig buscar un text que m'agradés molt i que per a mi tingués un significat important, llavors mitjançant l'audacity el vaig gravar i hi vaig posar una música de fons que em transmet moltes emocions, finalment vaig buscar imatges que tinguéssin una relació amb el text que llegia i amb el movie maker les vaig anar posant a les diferents diapositives i els hi vaig posar els afectes que creia que qedaven millor. I el resultat és el que podeu observar, tan sols clicant al play.

dimecres, 11 de novembre del 2009

Hem experimentat amb el GIMP



A la classe de TIC hem après a utilitzar un programa d'edició d' imatges digitals en forma de mapa de bits. Aquest programa rep el nom de GIMP. És un programa lliure i gratuït que podem adquirir-lo des de diferents pàgines web.

El què vam fer va ser realitzar diferents fotografies a classe i després a l'ordinador, mitjançant aquest programa les vam editar. El primer que vaig haver de fer va ser cambiar-li el tamany a la fotografia per tal de poder penjar-la aquí, al bloc.

Per a fer aixó vaig haver d'obrir la imatge que vaig triar des del programa, anar a l'opció "imatge" i després clicar sobre l'opció "modificar escala" i deixant aquesta a uns 350 píxels d'amplada fixant-nos en què la cadena que hi ha representada al costat estigués lligada. A la part superior hi podeu veure el resultat de la foto un cop retocada.

En aquesta imatge hi hem retallat un element, en aquest cas amb la meva cara, seleccionant la part amb la que ens volem quedar, clicant sobre "imatge" i "escapça la selecció". Jo el que he fet ha sigut retallar una part de la fotografia que havia editat anteriorment








Amb aquesta imatge, de l'element retallat de la fotografia anterior l'he retocat de manera que hi he afegit diferents efectes. I n'ha quedat aquest resultat.





dimarts, 27 d’octubre del 2009

Blogosfera

En la classe anterior, la Loles ens va ensenyar com es creava una blogosfera.

La blogosfera consisteix en fer un blog sobre un tema determinat i en aquest blog penjar-hi totes les pagines i links relacionades amb el tema principal del blog.

Cada un de nosaltes vam haver de formar el què anomenem una blogosfera, de manera que vam fer grups. En el meu grup estava format per la Iona, la júlia, la Silvia, la Lorena, la Gina i jo, la veritat és que ens vam entendre molt bé des del primer moment i hi vam participar molt totes.

Nosaltres vam fer un blog que tractés sobre el bulling a les aules, ja que creiem que és un tema molt actual i corrent i no se li dona potser l'importancia necessaria. A través dels links que hem penjat podem veure quantes notícies i pàgines parlen sobre aquest tema tan preocupant i existent avui en dia, també hi podem veure algunes opinions diferents referents al tema.

Si el voleu visitar el blog heu de clicar aqui, espero que us agradi i us resulti interessant.

dijous, 22 d’octubre del 2009

Reflexions de cultura i programari lliure:4 situacions per el debat

En l'explicació de la cultura lliure i el programari lliure sens han donat quatre situacions entre les quals només n'hi ha una de correcta, ara donaré alguns arguments en cada situació del perquè considero que les altres tres opcions no són les correctes.


En l'opció A: En aquesta situació el professor imposa els seus alumnes que portin un calçat d'una marca específica, en aquesta situació els pares s'hi podrien oposar amb tota la raó del món, perquè per fer educació física tant sols es necessita portar un bon calçat esportiu que t'agafi bé el peu, però no importa la marca ni el model ja que no tothom disposa de la mateixa economia per comprar el tipus de calçat que els hi ha demanat al professor.


En l'opció B: En aquesta opció el professor imposa el programa informàtic del qual han de treure les fotografies i també imposa el tipus de programa en el qual han d'enganxar les fotografies. Penso que han de tenir més llibertat de lliure elecció i escollir les que més els agradin, també penso que pel què fa on guardar-les han d'escollir el que tinguin més a l'abast i no ha de ser necessariament el word.


Opció C: en aquesta situació el professor imposa que tots els alumnes hagin de tenir el power point fet amb la versió 2007. El més probable que podria passar és que no tots tinguin la versió 2007, això comportaria que no tots els alumnes ho podrien fer, o es veurien obligats a comprar aquest programa. Penso com he dit en les situacions anteriors que un professor no ha d'obligar els seus alumnes a comprar o tenir unes eines especifiques si no que els ha d'enssenyar l'amplitud de mercat que existeix i de com poden el·laborar una mateixa cosa utilitzant programes, o altres metodes de tipus diferents però que acaben fent la mateixa funció.


Opció D: Aquesta per mi, és l'opció correcta ja que en aquest cas el professor no està imposant cap tipus de programa ni de marca,el professor l'únic que diu és, entreu a la botiga i agafeu les que vulgueu pertant tenen opció de lliure elecció, és a dir de gustos i de preus.

Amés les postals ja tenen un copyright de manera que garanteix que aquestes fotografies estiguin a disposició de tothom qui les vulgui utilitzar.

dimarts, 20 d’octubre del 2009

Audacity

La següent gravació l'hem fet mitjançant el programa Audacity.

És un programa per fer gravacions de veu, és molt fàcil d'utilitzar tant sols fa falta conèixer bé la barra d'eines i a través d'ella pots anar manipulant tot el que graves, pots posar música de fons, pujar i baixar el volum de les veus.

A mi personalment em va agradar molt treballar amb aquest programa, ja que és una manera molt divertida de fer un petit montatge barrejant música i veus. Penso que l'audacity ens pot ser molt útil per una altre vegada que haguem d'el·laborar un montatge de veu ja sigui per l'universitat o per qualsevol altre cosa.

Per fer.la ho vam fer de la següent manera; la meva companya i jo vam buscar informació per internet sobre definicions que es donaven sobre educació, opinions de pedagogs, professors, etc.. un cop el·laborat el nostre text vam voler buscar frases que havien dit filosofs importants, escriptors, sobre l'importancia de l'educació. Va ser molt divertit i molt interessant perquè una vegada més vam aprendre l'importancia que té l'educació en la vida i en la personalitat de les persones.

El programa Polònia de Tv3 i l'educació


Aquest video tracta d'un programa q fan un cop per setmana a tv3 que s'anomena Polònia on fan burla de la política catalana.
Aquest en concret el vaig trobar interessant ja que es tracta del dia en què l'informe Pisa va dir que Catalunya no aprovava els mínims educatius, cosa que hauria de ser un greu problema i penso que els polítics hi haurien d'intentar posar solució el més aviat possible ja que l'educació a les escoles a qualsevol país són la base perquè després un país funcioni i produeixi.

En aquest video sota un punt de vista molt personal penso que es reflexa totalment la situació política actual quan es tracta de problemes educatius( està clar que de manera exagerada i amb un bon punt de broma) però estaria bé que no el miresiu d'una manera només per passar l'estona i per riure sinó que us plantajessiu un seguit de preguntes del perquè potser a moltes coses no s'hi ha intentat posar solució encara.
Espero que us agradi!

dimarts, 13 d’octubre del 2009

Les tic en l'educació

En el següent video , podem veure l'influencia de les noves tecnologies els nens i nenes a les escoles.

Hi veiem l'opinió de diferents professors de varies escoles on expliquen com les noves tecnologies són una realitat existent i s'hi han d'adaptar els hi agradi més o menys, ja que una escola ha d'estar al dia.

Alguns professors expliquen també que amb l'utilització d'aquestes tecnologies, entre elles internet, caldra ensenyar els alumnes a ser crítics amb allò que llegeixen o veuen ja que a la xarxa hi penjen qualsevol informació sense passar cap tipus de control i han de saber q no es poden creure tot el que vegin.

Pel què fa a la meva opinió penso que és bona aquesta influència de les noves tecnologies ja que l'utilització d'aquestes és molt pràctica i interactiva i provablement és una manera perquè els alumnes també parin més atenció encara que també crec que s'ha de controlar bastant restrictivament l'utilització que en fan els alumnes sobretot amb internet ja que no totes les pagines web podrien ser adequades per ells.

dijous, 1 d’octubre del 2009

Eulàlia

Hola! em dic Eulàlia, sóc de Badalona tinc 19 anys, vinc de l'Escola Badalonès i aquest any he acabat segón de Batxillerat.

Des de ben petita que he volgut ser professora, especialment de nens petits i per això he decidit estudiar educació infantil.Crec que aquests estudis poden ser molt enrriquidors.